Motor
- Redacció / L'Albagés

Eduard Pons i Jaume Betriu guanyen el ral·li Baja Grècia

L'equip Pons Rallysport, que corria sota el paraigua de BBR Motorsport, va obtenir el triomf en la seva categoria i també en la classificació general absoluta. És la primera victòria pel pilot en la disciplina cross-country des que hi va debutar.

(Foto: MCH Photography)

El pilot de l’Albagés Eduard Pons i el seu copilot de Coll de Nargó (Alt Urgell) Jaume Betriu van guanyar la setmana passada el ral·li Baja Grècia, la segona cita de la Copa del Món de Bajas. L’equip Pons Rallysport, que corria sota el paraigua de l’estructura BBR Motorsport, va obtenir el triomf en la seva categoria i també en la classificació general absoluta. És la primera victòria del pilot en la disciplina cross-country des que hi va debutar el 2022 i també la seva primera victòria absoluta en una prova del Campionat del món.

L’objectiu de Pons i Betriu en aquesta competició era rodar amb normalitat i esquivar els problemes que havien tingut en les proves anteriors, després del Ral·li Dakar 2024. A la Saudí Baja de l’Aràbia Saudita havien hagut de fer front a nombroses complicacions mecàniques. La primera setmana d’abril, Pons també va tenir problemes en el Ral·li Raid de Portugal, on feia equip amb un altre copilot, i va haver d’abandonar.

L’equip Pons Rallysport es va col·locar des de l’inici en una bona posició de la classificació. El Taurus T3 Max de Pons va finalitzar l’etapa pròleg en quart lloc de la categoria, a un segon del podi. En la primera especial, de 150 km, la parella Pons-Betriu va assolir la segona posició absoluta a 26 segons per darrere d’un dels equips oficials participants. En la segona especial, l’equip va aconseguir el triomf absolut i es va posar al capdavant de la classificació absoluta. En la segona etapa, que constava de dues especials més, l’equip va assegurar la posició i va arrodonir la fita, havent de fer front també a les tempestes.

Eduard Pons va declarar que feia “molt temps que estem provant coses molt interessants que ens estan duent per la bona direcció i aquí està el resultat”. El de l’Albagés també va ressaltar el paper de l’equip, que “ha estat al màxim nivell, per ells també era molt important aconseguir la victòria absoluta amb un cotxe de la categoria Challenger, la veritat és que han fet un treball impecable amb el cotxe” i de Betriu en la navegació.