Atletisme, Ciclisme
- Redacció / Les Borges Blanques

La borgenca Laura Quintana torna a competir amb bons resultats i podis

Es va reestrenar a la Cursa del Remei de 10 km, el passat 25 de maig, i el passat cap de setmana va competir amb l'equip a la cursa de resistència Mussara 24 h de Montmeló, on van aconseguir la tercera plaça en categoria fèmines.

Quintana (dreta) al podi del triatló TriRelay Endurance (Foto: TriRelay)

La triatleta de les Borges Blanques Laura Quintana ha superat el període d’inactivitat a què s’havia vist forçada després d’un atropellament al mes de febrer i ha tornat a la competició amb bones sensacions. Va tornar a córrer el passat 25 de maig a la 7a Cursa Nocturna del Castell del Remei, en la modalitat de 10,2 km i va ser la 5a classificada general i la segona en categoria absoluta femenina. Allí va coincidir amb l’arbequina Sònia Sans, tercera.

La setmana següent, el 2 de juny, va reemprendre la participació en triatlons i de llavors ençà gairebé n’ha anat enllaçant un darrere l’altre. El dissabte 8 de juny, va obtenir una segona posició absoluta en el triatló TriRelay Endurance de Pineda de Mar, una modalitat molt exigent que suposa completar dues proves SuperSprint de forma consecutiva.

El darrer èxit de la borgenca va ser el passat cap de setmana, durant la cursa ciclista de resistència Mussara 24 h celebrada al circuit de Montmeló. Els equips, de dos, de quatre o de sis integrants, havien de completar el màxim de voltes a la pista durant 24 hores. Quintana i les seves companyes del Club Triatló Cornellà van ser les terceres fèmines en la modalitat d’equips de sis, amb 97 voltes, una menys que el Team Racing Vila Femení, que en va comptabilitzar 98, i 12 menys que les vencedores, l’equip Soltrec, que va tancar el marcador a les 109 voltes.

Preguntada per aquest periòdic, Laura Quintana es mostra molt satisfeta d’aquest darrer mes i mig de competició després de la lesió. “Torno més forta que abans” afirma, i apunta que segur que hi tenen molt a veure “les ganes” que havia anat acumulant durant el període de convalescència.

Quintana amb les companyes del Club Triatló Cornellà celebrant el bronze (Foto: Mussara 24 h)

Retorn accidentat de Júlia Mir

La ciclista de Juneda Júlia Mir (Massi Tactic) també es trobava el passat diumenge a Montmeló per participar en la prova Bicircuit Fèmines, dins el calendari de Copa Catalana Fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme. Era la primera competició a la qual assistia després de l’accident entrenant que va tenir a finals de febrer, que li va suposar un trencament dels lligaments de la clavículai que l’ha deixat aturada gairebé tota la temporada.

En el seu cas, però, va tornar a topar amb la mala sort, ja que no va poder evitar una caiguda massiva dins el pilot a l’última volta. Aquesta, li va provocar una commoció cerebral que la va deixar inconscient uns 10 minuts. Ara, Mir es recupera amb els ulls posats més en el 2025 que no pas en aquesta campanya. Tot i que la junedenca reconeix que ha tingut molt mala sort aquest 2024, afirma amb contundència: “no em rendiré, m’agrada competir”.