Futbol
- Redacció / Les Borges Blanques

El C.F. Borges es reforça amb l'entrenador i els millors jugadors de l'Artesa de Lleida

El club ha fet catorze fitxatges i ha renovat nou jugadors més de la plantilla, a més de cursar 10 baixes entre futbolistes que es retiren o que canvien d'equip. Pel president, Jordi Macià, l’objectiu és “salvar la categoria el més aviat possible”.

Sortida al camp del Borges i l'Artesa de Lleida en un partit de la temporada 2023/2024. (Fotos: X.M.)

El C.F. Borges ha renovat durant la primera part de l’estiu la seva plantilla de cara a la temporada 2023/2024. El club ha fet catorze fitxatges i ha renovat nou jugadors més de l’estructura, a més de cursar deu baixes entre futbolistes que canvien d’equip o que es retiren. Entre els moviments més destacats del club capitalí hi ha la incorporació d’un nou entrenador, Sergi Reig, procedent de l’Artesa de Lleida, i que substitueix Jordi López “Mena”, que va decidir deixar la banqueta per motius personals. 

Seguint el tècnic, també han arribat quatre fitxatges procedents de l’equip del Segrià, que aquesta temporada 2023/2024 torna a iniciar el seu projecte a l’última categoria del futbol amateur, Quarta Catalana, per problemes econòmics contrets les últimes temporades. Es tracta de jugadors de confiança de l’entrenador, que han d’ajudar a aplicar el seu concepte de joc a C.F. Borges. 

El president del club blanc, Jordi Macià, indica que a nivell d’altes i baixes és un estiu normal. Explica que la política de fitxatges ha permés rejovenir la plantilla, que ara té els jugadors més veterans en els 29 anys. Pel que fa als objectius d’enguany a Primera Catalana, assenyala com a prioritari el de salvar la categoria el més aviat possible i sense patir, i com a segon repte el de poder quedar en una bona posició.

Macià creu que la competició serà molt igualada aquesta temporada tenint en compte els rivals. Entre els rivals amb què es trobarà en el grup hi haurà el C.F. Juneda, ascendit a finals de la temporada passada, fet que permetrà reviure el derbi entre els dos clubs veïns i les seves aficions. 

A Tercera, l’objectiu és guanyar fora

El filial del Borges no està patint aquest estiu tantes transfomacions com el primer equip. El president, Jordi Macià, indica que es treballa per renovar el màxim de judadors i donar continuïtat al projecte dels últims anys. Entre els objectius sí que hi ha, però, el retorn d’alguns jugadors “de la casa” que havien estat fora les últimes campanyes. 

Per Macià, l’objectiu del C.F. Borges B aquesta temporada 2023/2024 és “guanyar un partit fora de casa”. El conjunt fa més de dos anys que no aconsegueix una victòria a domicili i pel president aquesta és una de les causes que gairebé envia el filial a Quarta Catalana a finals de la temporada passada. Amb la substitució de l’entrenador i una millor dinàmica en els desplaçaments, des del club esperen millorar la posició al final de la lliga.