Senderisme
- Redacció / L'Albi , La Granadella , Les Borges Blanques , Vinaixa

Quatre pobles organitzen caminades per veure els Perseids

La Caminada dels desitjos de les Borges Blanques, aquest vespre, serà l’activitat amb més participació, ja que comptarà amb una mica més de 300 inscrits. També hi haurà excursions a l’Albi, a la Granadella i a Vinaixa. 

Participants a la Caminada dels desitjos l'any 2023 (Foto: Aj. Borges)

Els propers dies s’arribarà al màxim d’activitat de la pluja d’estels dels Perseids, coneguda popularment com les llàgrimes de Sant Llorenç per la proximitat amb el dia d’aquest sant, el 10 d’agost. Aprofitant aquest espectacle astronòmic, ja fa temps que s’organitzen activitats en els municipis garriguencs per gaudir-ne en el punt àlgid. 

Enguany, s’han organitzat excursions nocturnes a quatre pobles que permetran seguir el fenomen. La que tindrà més participació serà la Caminada dels desitjos de les Borges Blanques, aquest vespre, que arriba a la tercera edició. L’activitat està organitzada pel Centre Excursionista Borges – Garrigues en col·laboració de l’ajuntament, anirà fins a les Roques Guàrdies i comptarà amb una mica més de 300 inscrits, que enguany lluiran samarretes blaves.

Les altres rutes seran a l’Albi, també aquesta nit, a la Granadella, demà al vespre, i a Vinaixa, el diumenge. La caminada nocturna de l’Albi, organitzada per l’Ajuntament, tindrà la sortida a les 20.30 h a la plaça i acabarà amb un bany nocturn a les piscines. En el cas de la Granadella, és el Centre Excursionista Garrigues Altes qui promou l’excursió. L’inici serà del Pla de la Vila a les 21.15 h. Els vinaixencs que s’apuntin al recorregut nocturn per veure les llàgrimes de Sant Llorenç començaran a caminar a les 20 h des de la plaça dels Arbres.