- Redacció / Les Borges Blanques

Cap de setmana d'orientació a les Borges Blanques per començar el setembre

El Centre Excursionista Borges – Garrigues organitzarà un curset sobre la disciplina el dissabte 7. Després, es disputaran dues proves: la Rogaining nocturna del Xut, aquell mateix dia al vespre, i la Rogaining BTT – Orientació, el diumenge 8. 

Participants a la Rogaining dels Bessons (Foto: Helena Frutos / Ponent Orientació)

El cap de setmana del 7 i 8 de setembre les Borges Blanques serà el feu dels orientadors, els competidors en les proves d’orientació. El dissabte 7 al matí, el Centre Excursionista Borges-Garrigues promourà un curset sobre aquesta disciplina a càrrec de Víctor Sans. A la tarda, a les 19.30 h, començarà la Rogaining nocturna del Xut, organitzada per l’Associació Esportiva Catalunya Aventura i Ponent Orientació. L’activitat forma part del circuit Trail Running Series –Orientació (TRS-O) i de la lliga Rogaine Esprint de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC).  

Aquesta prova estava prevista pel passat mes de maig, però es va haver d’ajornar a causa de la previsió de mal temps. Aquesta serà la cinquena cita del circuit TRS-O i la penúltima del calendari, abans de la Rogaine Drac Actiu Castell de Riudabella (Conca de Barberà), que tancarà la competició.

El matí del diumenge 8 a partir de les 10 h es disputarà la Rogaining BTT - Orientació, en què els participants recorreran els camins amb bici de muntanya. Aquesta cita és una novetat i serà de caràcter popular. Víctor Sans, que lidera l’Associació Esportiva Catalunya Aventura, que també s’encarrega d’aquesta activitat, explica que volien aprofitar que venia gent d’arreu de Catalunya i l’estat per mostrar-los més encara el terme de les Borges. Ambdues curses compartiran el mapa, però l’organització canviarà les balises d’una prova a l’altra. 

Els organitzadors esperen unes 200 persones participants entre les dues proves.