Futbol sala
- Redacció / Cervià de les Garrigues

Creen un equip de futbol sala a Cervià que enguany s'estrenarà a Tercera Catalana

Segons explica un dels impulsors i integrants de l'equip, Marc Rubió, la iniciativa ve de lluny i recull el desig de nombrosos joves de tornar a tenir futbol al poble.

L'equip del Cervià al torneig comarcal amb els aficionats que els donaven suport (Foto: C.F.S. Cervià)

Un grup de joves de Cervià ha creat un nou club de futbol sala amb el qual han competit aquest estiu en el campionat comarcal organitzat per l’Oficina Jove i amb el qual ja estan inscrits per participar a la lliga de Tercera Divisió Catalana de la Federació Catalana de Futbol. L’equip comptarà amb una dotzena de jugadors del poble, alguns dels quals amb experiència amb altres equips de la comarca, i fins i tot del poble, i d’altres sense.  

Segons explica un dels impulsors i president de l’equip, Marc Rubió, la iniciativa ve de lluny i recull el desig de nombrosos joves de tornar a tenir futbol al poble. Rubió diu que l’homenatge al centenari no acomplert de l’equip local de futbol 11 va ser un detonant per començar a planificar el projecte. Un cop descartat de crear una estructura de futbol 11 per manca de jugadors, van treballar per donar forma a l’equip de futbol sala.

Rubió explica que l’estiu passat ja van estar a punt d’inscriure el conjunt a les lligues de la Federació Catalana de Futbol, però es van trobar amb alguns problemes administratius que ho van impedir. Enguany, amb els tràmits en regla, van posar en marxa el combinat a la Garrigues Cup amb l’objectiu “d’unir el poble i fer equip de cara a la lliga”. Si bé van aconseguir la primera fita, amb nombrós públic a la grada, no tots els jugadors que competiran durant el curs hi van poder ser. Ara, cerquen amistosos per fer una pretemporada amb l’equip real. 

A Tercera Catalana, el C.F.S. Cervià s’hi trobarà amb el C.F.S. Arbeca, amb el F.S. Borges B i amb F.S. Vinaixa. La lliga començarà el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre.  

Cervià de les Garrigues feia més d’una dècada que no tenia equip de futbol sala. L’equip de futbol 11 va plegar en finalitzar la temporada 2013/2014.