Futbol
- Redacció / Alfés

L'Alfés desfà l'equip de Quarta Catalana

La directiva apunta a la manca de jugadors i al desavantatge del camp de terra. També assenyalen la manca de recursos econòmics per fer millores. Malgrat l’aturada, esperen que les noves generacions d’aufesins reprenguin l’equip els propers anys.

Jugadors de l'Alfés durant un partit d'aquesta temporada al camp de l'Arbeca (Foto: X.M.)

El C.E. Alfés, que les últimes tres temporades ha jugat a Quarta Catalana, ha decidit aquest estiu desfer l’equip i no continuar en competició la propera. El president, Pau Pifarré, atribueix la decisió a les dificultats per trobar jugadors que vulguin sumar-se a la disciplina del club i al fet de disposar d’un camp de terra, un factor que també tira enrere a molts futbolistes en cerca d’equip. A més a més, també apunta a la manca de recursos econòmics que permetin millorar les infraestructures. L’Ajuntament d’Alfés passa en l’actualitat per una situació de tresoreria difícil.  

L’equip de les Garrigues Històriques ja s’havia trobat anteriorment amb problemes similars. El 2016, l’equip ja s’havia retirat de Quarta Catalana per la manca de garanties que el projecte pogués continuar endavant. La represa, el curs 2021/2022, comptava amb un nucli del poble, però també amb diversos jugadors de fora. Pifarré explica que al final d’aquesta temporada, i després dels mals resultats obtinguts, la directiva ja va veure clar que feia falta aturar el projecte i no es van inscriure a la Copa Lleida de Quarta Catalana. A banda, van facilitar la sortida dels integrants de l’equip que tenien ganes de continuar jugant en les divisions amateurs. 

Malgrat aquesta aturada, l’entitat no es dissol i el president del C.E. Alfés expressa l’esperança que les noves generacions d’aufesins puguin reprendre la pràctica del futbol. El 2029 és l’any que s’hauria de celebrar el centenari d’aquest esport al municipi i Pifarré confia que llavors ja hi hagi un nou equip de futbol competint. 

L’entitat celebrarà el proper dissabte 24 d’agost un sopar de cloenda del projecte amb els socis i simpatitzants.