- Redacció / Les Borges Blanques

Traspassen l’escola i residència canina Borgescan per manca de relleu familiar

Tot i la jubilació, De la Vega assegura que continuarà amb la competició de gossos de treball. El febrer passat, va guanyar la Copa a Espanya de FCI-IGP IFH, és a dir, de rastre amb gossos, i va ser jutge internacional al Campionat del Món.

José Luis de la Vega durant un entrenament (Foto: X.M.)

Els propietaris de l'escola i residència canina Borgescan de les Borges Blanques, José Luis de la Vega i María Ángeles Sáez, han anunciat que posen a la venda el negoci per jubilació. De la Vega i Sáez porten tres dècades al capdavant d'un projecte que, per al primer, "va ser pioner en el sector".

Segons explica, veuen que Borgescan funciona i que té continuïtat, però que no compten amb relleu familiar, per això volen planificar i garantir una transició tranquil·la i en condicions. Si pot ser, voldrien traspassar-ho a algú que ja estigui vinculat al sector de l'ensinistrament o la cura dels animals. Des que van publicar-ho, ja han rebut més de mitja dotzena de consultes d'arreu del país. Borgescan té una superfície d'unes 20.000 ha.

Tot i la jubilació, De la Vega assegura que continuarà amb la competició de gossos de treball. El febrer passat, va guanyar la Copa a Espanya de FCI-IGP IFH, és a dir, de rastre amb gossos, fent binomi amb la pastor belga malinois Jolie Dei Rebicesca. De la Vega i Jolie dei Rebicesca van aconseguir en la primera mànega de la prova 90 punts, per darrere d'altres competidors. En la segona, van obtenir la màxima puntuació possible, 100 punts. Aquest resultat classificava el binomi de Borgescan per al Campionat del Món, en el qual no va prendre part com a participant perquè uns mesos abans havia sigut designat jutge internacional del certamen.