Senderisme
- Redacció / Les Borges Blanques

Els Xafacamins de les Borges creen la seva primera caminada oberta per a gent gran

L’Associació ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de les Borges la 1a Caminada “Si no fos”, destinada a majors de 60 anys. Tindrà lloc el diumenge 20 d’octubre i comptarà amb dos circuits, un de 9 kms i un de 13 kms. 

Fotografia dels representants de l'Associació Xafacamins amb l'alcalde de les Borges, Josep Farran, i el regidor d'Esports, Xavier Bueno (Foto: X.F.)

L’Associació Xafacamins de les Borges Blanques ha presentat aquest matí a l’Ajuntament del municipi la 1a Caminada “Si no fos”, la seva primera activitat oberta per a majors de 60 anys i prevista pel diumenge 20 d’octubre. La iniciativa comptarà amb dos recorreguts, un de 9 kms més pla i fàcil i un de 13 kms que anirà fins a les Roques Guàrdies i la baixada dels Bessons, i estarà guiada pels mateixos membres de l’entitat. 

El president dels Xafacamins, Andreu Salvadó, ha compartit amb l’alcalde, Josep Farran, i el regidor d’esports, Xavier Bueno, el desig de tirar endavant una proposta que no han vist que dugui a terme cap altra entitat o club esportiu, però que sí s’ha dut a terme des d’algunes administracions. L’objectiu principal és fer més gran el projecte de l’associació, de promoure l’activitat esportiva entre els majors de 60 anys.    

Els organitzadors esperen poder reunir unes 200 persones en la primera edició de la caminada “Si no fos”. En l’actualitat, l’entitat compta amb 57 membres. Les caminades regulars de socis que promouen cada dimecres al matí compten amb una mitjana de 25 participants. 

Les inscripcions de l’activitat s’obriran els propers dies a la plataforma Iter5.