Ciclisme
- Redacció / Maials

El maialenc Ivan Prats és 50è en l'inici de la Transibérica, de Bolzano a Bilbao

És la seva primera cursa d’ultradistància i autosuficiència. Havia de disputar-la amb el ciclista de Vinaixa Àlex Lorenzo, que finalment va decidir no prendre-hi part per una lesió als tendons d’Aquil·les que arrossegava des de la Kromvojoj. 

Prats, a la dreta, amb Lorenzo, que finalment no hi ha pogut participar (Foto: A.P.)

El ciclista de Maials Ivan Prats va començar el passat dissabte la cursa ciclista d’ultradistància i autosuficiència Transibèrica, que enguany compta amb un recorregut estimat d’uns 2.600 km i 45.000 metres de desnivell positiu, entre Bolzano (Itàlia) i Bilbao. En el moment d’escriure aquestes línies, Prats ja havia recorregut 748 kms i ocupava la 50a posició, d’un centenar de participants. El maialenc tot just passava prop de la ciutat francesa de Grenoble. 

Prats, que debuta en una competició d’aquestes característiques, participa finalment sol en la Transibèrica. Estava previst que ho fes conjuntament amb el ciclista de Vinaixa Alex Lorenzo, però aquest va acabar desistint de prendre-hi part perquè arrossegava una lesió als tendons d’Aquil·les d’ençà de la Kromvojoj, de la qual no havia fet net. 

Durant la prova entre Bolzano i Bilbao, el maialenc ha de dissenyar la seva ruta per enllaçar els 10 controls de pas repartits entre Suïssa, França, Catalunya, la Rioja i Burgos. Els seus progressos es poden seguir al web de l’organització de la Transiberica 2024