Ciclisme
- Redacció / Les Borges Blanques

El segon Critèrium de les Borges es resol amb doblet d'UPV i victòria de Marcel Molist

El millor garriguenc va ser Pau Domènech, que va finalitzar en 14a posició. Els torregrossins Damià Palafoix i Julià Pelegrí van ser 27è i 32è. El borgenc Francesc Sanz va acabar 34è i el ciclista de Bellaguarda Sergi Mateu va ser 41è.

El Critèrium de les Borges Blanques – Memorial Sisco Pèries va animar el dilluns 2 de setembre el penúltim dia de festa major de la capital comarcal. En la segona edició d’aquesta cursa urbana, l’organització va estrenar la competició de fèmines, amb una desena de participants, i també va tancar el calendari de la Xallenge Terres de Ponent.

La cursa de fèmines va arrencar a les 16.30 h amb l’amenaça de trons llunyans, que finalment no van portar la tempesta. Les ciclistes de la Universitat Politècnica de València (UPV) Iris Gómez i Maria Banlles es van escapar al primer terç de la cursa. Es van repartir les primes i també van entrar juntes a meta, agafades de la mà. Amdues havien vestit aquesta temporada el mallot de la selecció catalana en proves UCI. La cadet Raquel Ortega (Baix Ter Academy) va ser la tercera classificada.

En la prova masculina, que estrenava el nou recorregut, la cursa es va fer molt ràpida pels successius atacs, primer de Sergi Escobar (CC Lleida – D. Pedrós) i després d’Arnau Solé i Roger Puig (Controlpack), i per la pressió del pilot perseguidor. Al tram final, un grupet format per Jaume Fíguls (Team MP Group - Doltcini), Albert Massana, Marcel Molist, Marc Lloveras, Roger Puig (Controlpack), Pau Josep Domènech i Joan Cadena (Hight Level - Gsport) es va trobar escapat al capdavant. A l’última volta, Molist va aprofitar la superioritat del seu equip i va saltar en solitari. Molist va guanyar per davant de Fíguls i Cadena, que va aconseguir la tercera plaça després d’un esprint molt ajustat. Albert Pla (Team PM Group) va acabar 13è i es va proclamar vencedor de la Xallenge Terres de Ponent.