Ciclisme
- Redacció / Maials

Ivan Prats completa els 2.734 kms de la monumental cursa d'ultradistància Transibérica

El ciclista de Maials va arribar ahir a Bilbao. Finalment, va marcar un temps de 289 hores, el que suposa cinc dies i mig en moviment i sis i mig aturat. Arrossega molèsties als palmells i a les cames, però està content de la ruta i del resultat.

Ivan Prats a la línia d'arribada (Fotos: I.P.)

El ciclista de Maials Ivan Prats va acabar ahir, després de dotze dies, la participació a la cursa d’ultradistància i autosuficiència Transibérica entre Bolzano (Itàlia) i Bilbao. Finalment, va marcar un temps de 289 hores, el que suposa cinc dies i mig en moviment i sis i mig aturat, i 2.734,60 km. Poques hores després de completar aquest repte, i encara amb dolors als palmells de les mans i molèsties a les cames pel desgast físic de la prova, expressa a SomEsports que ha confirmat que la de la ultradistància és la seva modalitat, i que en continuarà fent. 

Prats va començar la competició el dissabte 24 d’agost i reconeix que “ha sigut molt dur”, però també destaca que ha pogut pedalar per zones amb “paisatges increïbles”, com eren tota la part d’Itàlia i dels Alps a Suïssa. Alhora, té molt present el suport que ha rebut al llarg d’aquesta aventura. D’una banda, dels amics del poble, que li enviaven missatges de suport i alguns dels quals el van anar a veure durant el recorregut. Un conegut fins i tot se li va presentar per sopresa a la carretera per acompanyar-lo un tram, després de veure que participava en aquesta cita esportiva. 

A nivell estratègic, explica que tenint en compte que era la primera vegada que corria un esdeveniment d’aquesta magnitud, tenia clar que havia de reposar suficient cada dia. Així, combinava els més de 200 quilòmetres diaris amb aturades llargues per dormir a les nits. “Si l’acabava” diu “havia de ser descansant”, i assenyala que aquesta ha estat la principal diferència amb altres competidors. Si bé tenien un ritme de cursa similar, n’hi havia que feien unes parades molt més curtes. Tot i això, ha acabat en 62a posició, d’un centenar d’inscrits en categoria individual.

Pel que fa a la ruta, apunta que es va estudiar, sobretot, els passos per Itàlia i Suïssa, però que la resta del viatge no el tenia tan controlat i es va deixar portar pel recorregut. No va haver de lamentar problemes tècnics i gairebé tampoc cap de navegació, tret de petites errades. Els problemes físics que comentàvem amb les mans van aparèixer des del principi i les molèsties a les cames els últims dies. No eren, detalla, problemes de força, sinó de l’exigència i l’esforç. 

Prats expressa que ara deixarà de banda la bici un parell de setmanes, “per salut”, però té clar que hi tornarà a pujar aviat i que tornarà a posar-se a prova en la ultradistància, ja sigui en companyia d’amics o en competició.