Escalada
- Redacció / Bellaguarda

El bellaguardí Martí Vidal Escuer, domina de l'escalada en bloc sub12

El cap de setmana va guanyar el Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc i la tercera cita de la Copa Catalana d’aquesta modalitat, a la sala Sharma Climbing de Gavà. Completa amb èxit un any en què s’ha estrenat a la competició federada. 

(Foto: R.X.V.)

El menor de Bellaguarda, Martí Vidal Escuer, de 9 anys, es va proclamar campió de Cataluya d’escalada en bloc en categoria sub12 aquest cap de setmana, i també va guanyar la Copa Catalana d’aquesta modalitat, després de véncer en les tres proves que s’han disputat aquest any 2024. 

L’infant competia com a representant del Centre Excursionista Garrigues Altes (CEGA), que aplega socis dels diversos pobles de la zona i enguany era la primera vegada que podia participar en competicions federades. Fins l’any passat era massa petit. De fet, a totes les cites s’ha enfrontat i ha superat a rivals que eren més grans d’edat que ell.

Més de 200 escaladors, provinents de tot Catalunya, així com del País Valencià, les Illes Balears i Andorra van participar al Campionat de Catalunya de Bloc. La federació constatava que tant en la modalitat sub12 com en la sub14, es va fer palès l’altíssim nivell del planter català. 

L’esdeveniment de Gavà va tancar les competicions d’escalada de Catalunya del 2024.