Futbol
- Redacció / Juneda

Juneda tindrà un equip de veterans, que es posarà a prova contra el de les Borges

Els integrants han decidit retrobar-se després d'anys d'haver jugat a futbol, per passar una bona estona junts i aconseguir els millors resultats possibles. Participarà a la Segona Divisió del Trofeu Telègrafs, organitzat per Lligues Lleida.     

Els jugadors durant el primer entrenament (Foto: C.F. Juneda Veterans)

Ahir al vespre van començar els entrenaments del C.F. Juneda Veterans, un equip format per una quarantena de futbolistes d’entre 35 i 45 anys, tot i que també amb algun jugador de 50, que han decidit retrobar-se després d’anys d’haver jugat a futbol, passar una bona estona junts i aconseguir els millors resultats possibles.

El Juneda Veterans participarà a la Segona Divisió del Trofeu Telègrafs, organitzat per Lligues Lleida. A primera és on juga actualment el C.F. Veterans Borges. Serà precisament contra el Borges, el rival històric, que s’estrenarà C.F. Juneda Veterans en partit amistós. Aquest derbi es jugarà el dissabte 14 a les 20 h, al camp de futbol de Juneda.     

Segons expliquen des de l’equip, la iniciativa va començar a prendre forma a finals de la temporada passada. Al llarg de l’estiu, els promotors s’han posat en contacte amb altres jugadors que havien militat al C.F. Juneda, o a les categories formatives. Per exemple, un gruix de la plantilla va formar part del combinat que va aconseguir l’ascens a Primera Regional (l'actual Primera Catalana) la campanya 2000/2021. També s’hi incorporen jugadors més joves, com Toni Bertran, que fins fa dues temporades era defensa dels rojos a Segona Catalana amb una llarga trajectòria. 

L’equip ha presentat samarretes noves i un grup de patrocinadors que donen suport econòmic a la iniciativa. Està previst que les properes setmanes el C.F. Juneda Veterans també jugui contra els veterans del Bellpuig, en un segon partit de pretemporada abans de l’inici de la lliga regular.  

Tot i que és el primer cop que un equip de veterans de Juneda competirà en una lliga reglada, cap als anys setanta i vuitanta es va crear l’Agrupació de Veterans del Juneda, que va disputar diferents partits amistosos i de caire solidari.