Escalada
- Redacció / Les Borges Blanques

El Centre Excursionista Borges Garrigues reprèn la secció d’escalada

La decisió sorgeix de la proposta d'un grup de socis joves aficionats a l'escalada esportiva i en bloc. El 26 d'octubre instal·laran un rocòdrom al poble per desvetllar nous aficionats. També pensen en tenir-ne un de propi.

(Foto: CET)

El Centre Excursionista Borges - Garrigues va anunciar recentment la seva voluntat de crear la secció d'escalada, un àmbit que havia estat molt present als inicis de l'entitat, ja que una part dels fundadors eren escaladors i alpinistes, però que els últims anys havia perdut pes dins de les activitats regulars de l'entitat.

El president, Ramon Not, explica que aquesta idea va sorgir d'un grup de socis joves que eren aficionats a l'escalada esportiva i en bloc i que creien que el Centre Excursionista podia difondre aquestes disciplines i promoure sortides per escalar conjuntament.

La primera activitat d'aquesta secció serà la instal·lació d'un rocòdrom cedit per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) al municipi al dia 26 d'octubre. L'objectiu és atreure socis i veïns que vulguin provar les seves habilitats i també desvetllar nous aficionats.

A més, Not també expressa el desig de treballar per habilitar un rocòdrom a les Borges Blanques, que serveixi per aquests entrenaments i primers contactes dels escaladors amb la disciplina.

En paral·lel, el Centre Excursionista Borges Garrigues col·laborarà en una caminada solidària de amb l'Associació Contra el Càncer a les Borges Blanques que tindrà lloc el 27 d'octubre al matí. El recorregut tindrà 10 kms de distància i la sortida serà des de la Placeta del Terrall.