Ciclisme
- Redacció / Puiggròs , Torregrossa

El ciclista escocès Alfie George guanya la cinquena Gran Clàssica Modest Capell

El ciclista de Torregrossa Damià Palafoix va ser l'únic de l'àmbit informatiu d'aquesta publicació que va finalitzar la prova. Els altres corredors, Pau Domènech, Julià Pelegrí i Sergi Mateu, es van acabar retirant.

El ciclista escocès en creuar la meta (Foto: Xavi Minguella)

La cinquena edició de la cursa ciclista Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa es va disputar el dissabte passat amb la participació de 130 participants i un ritme exigent a base d’atacs i contraatacs, que va acabar donant la victòria a l’escocès Alfie George (SCO-Dijon), el més ràpid en l’arribada a l’esprint final d’un selecte grup de corredors.

La sortida es va dur a terme a les 15.30h i des dels primers quilòmetres, la carrera d'homenatge al torregrossí Modest Capell va estar marcada pels múltiples intents d'escapada que van trencar el gran grup. Un primer grup de deu corredors va aconseguir un petit marge en la primera volta al circuit, però van tornar a ser neutralitzats per un pilot amb una alta implicació dels ciclistes de la selecció catalana júnior, que participava excepcionalment a la prova.

(Foto: Xavi Minguella)

Els atacs i talls al grup van continuar continuat en la segona i tercera volta, amb desenes de corredors implicats. Ja a l'última volta, Victor Castellano (CC La Palma - Esetec) va saltar d'un grup de 15 corredors i va provat una aventura en solitari que semblava que podria arribar a bon port, però el grup perseguidor el va capturar just abans de les exigents rampes de Puiggròs. En l’esprint reduït de sis corredors va guanyat George (SCO-Dijon) per davant de Gauthier Navarro (Béziers Méditerranée) i Jonas Sancho (Oscense C.C.).

El ciclista de Torregrossa Damià Palafoix va ser l’únic de l’àmbit informatiu d’aquesta publicació que va finalitzar la prova. Ho va fer en la 60a posició, penúltim, a 6.44 minuts del guanyador. Els altres corredors, Pau Domènech, Julià Pelegrí i Sergi Mateu, es van acabar retirant.

Alfie George, de 22 anys, setè classificat al Mundial júnior de ruta el 2019, competia per primera vegada a Catalunya després de tancar fa una setmana el calendari francès. La cita, inclosa dins la Setmana Catalana de l'Esport, servia també per coronar a Aleix Sierra (CC Lleida - DPedros) com a vencedor final de les Grans Clàssiques, després de ser el més regular i d’haver certificat ja matemàticament la victòria abans d'aquesta última cita. Ilya Savekin (Controlpack), doble vencedor a Sant Jaume dels Domenys i el Montsià, va ser el vencedor final en categoria sub 23.