Ciclisme
- Redacció / Vinaixa

El vinaixenc Alex Lorenzo, quart del recorregut reduït de la Kromvojoj

Després d'estrenar-se l'any passat a la prova, enguany va optar pel circuit nou de 925 km i 16.400 metres de desnivell positiu. En certa manera, aquesta competició li servia per preparar la cursa d'ultradistància Transibérica que correrà a l’estiu.

Alex Lorenzo al pas per les Borges Blanques (Foto: M.A.)

El ciclista de Vinaixa Alex Lorenzo va finalitzar la matinada del dimecres 15 de maig amb el quart millor temps la cursa d’ultradistància i autosuficiència Kromvojoj en la seva modalitat reduïda, de 925 km i 16.400 metres de desnivell. Lorenzo va completar el recorregut amb un temps total de 3 dies, 8 hores i 40 minuts.

Aquesta era la segona participació del vinaixenc en aquesta volta a Catalunya en modalitat d’autosuficiència. S’hi va estrenar l’any passat en el que va ser la seva primera incursió en una competició de ciclisme d’ultradistància. Enguany, però, va optar pel nou recorregut reduït, i va descartar els 1.385 km i 24.500 metres de desnivell positiu que tenia el recorregut complet. El francès Etienne Pousse va ser el més ràpid d’aquesta opció.

La Kromvojoj no és la única cursa d’ultradistància que farà Lorenzo aquest 2024. A l’agost està previst que participi juntament amb el maialenc Ivan Prats en l’esdeveniment Transibérica. Aquesta tindrà la sortida a Bolzano, a Itàlia, i els ciclistes hauran de pedalar fins a Bilbao passant pels 10 controls de pas repartits entre Suïssa, França, Catalunya, la Rioja i Burgos. L'organització estima que els participants recorreran uns 2.600 km amb 45.000 metres de desnivell.