Ciclisme
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques

Els critèriums de Juneda i les Borges, dins un nou calendari de Ponent

La primera Xallenge Terres de Ponent compta amb un total de quatre curses i va arrencar el passat maig amb el 7è Trofeu Speed Republic Ciutat de Lleida. Té quatre categories: Sots23, Elit, Màster30 i Màster 40. 

Foto: Xavi Minguella

El Trofeu Vila de Juneda i Critèrium Les Borges Blanques – Memorial Sisco Pèries formen aquest 2024 part de la primera Xallenge Terres de Ponent, un circuit compost per quatre curses ciclistes urbanes de les comarques de l’oest. Les dues proves garriguenques seran la penúltima i l’última cita d’aquest calendari, iniciat el passat mes de maig. 

La cita inaugural va ser el 7è Trofeu Speed Repúblic Ciutat de Lleida, celebrat el 18 de maig. La segona competició de la Xallenge Terres de Ponent serà el 1r Critèrium Ivars de Noguera – Memorial Ivan Graït, el dissabte 3 d’agost. El dilluns 26 d’agost serà el torn del Trofeu Vila de Juneda, que arribarà a la 60a edició i una setmana després, el 2 de setembre, del 2n Critèrium de les Borges. 

El calendari compartit té quatre categories: Sots23, Elit, Màster30 i Màster 40. 

L’any passat, coincidint amb l’aparició de la cursa de les Borges Blanques, les dues competicions garriguenques havien posat en marxa la Xallenge Garrigues, que premiava el millor ciclista a les dues proves. El maillot va ser per l’italià afincat a Lleida Maurizio Sartori, guanyador de la prova borgenca. Enguany no es repetirà aquesta distinció, ja que ha quedat substituïda per la Xallenge Terres de Ponent, a la que va servir de precedent. 

Al seu torn, els quatre critèriums de Ponent formen part de la Copa Critèriums de la Federació Catalana de Ciclisme, que aquesta temporada compta amb vuit proves. La cita de Juneda serà la sisena i la de les Borges l’última.