Futbol
- Redacció / Arbeca

El C.F. l'Albi i el C.F. Arbeca jugaran finalment a Segona i Tercera Catalana

Treuen profit de la dissolució o la renúncia d’equips en categories superiors i dels seus bons resultats durant la temporada. El C.F. l’Albi serà l’únic equip garriguenc de Segona. L’Arbeca retrobarà l’Albagés, el filial del Borges i el Torregrossa. 

Els jugadors del C.F. Albi celebrant un gol aquesta temporada contra el C.F. l'Albagés (Foto: Xavi Minguella)

Les primeres setmanes d’estiu han servit a dos clubs garriguencs per celebrar un ascens que havien lluitat tota la temporada, però que no havien pogut obtenir durant el campionat regular ni durant el play off d’ascens. El C.F. l’Albi i el C.F. Arbeca han sabut recentment que jugaran a Segona Catalana i Tercera Catalana, respectivament, ja que hi ha hagut equips de les categories superiors que s’han dissolt o que tornaran a jugar a Quarta Catalana, l’última divisió. 

Els blaugranes passen de Tercera a Segona Catalana gràcies a la renúncia del C.F. L’Arboç a continuar en aquesta divisió i els del Camp de Tarragona tornaran a començar el seu camí a Quarta Catalana. Atesos els bons resultats de l’Albi aquesta campanya, que el feien un dels millors segons classificats, se’ls va proposar pujar i van acceptar-ho.

El fins ara president del club, Arnau Ciurana, explica que tenen un projecte “continuista” que compta amb el mateix tècnic i bona part de la plantilla, a la que se sumarà algun “reforç puntual”. A principis de juliol, Ciurana va passar el relleu al capdavant de l’entitat a Jordi Moragues. El C.F. l’Albi serà l’únic garriguenc a Segona Catalana, després que el C.F. Juneda ascendís a finals de juny a Primera Catalana.   

En el cas dels arbequins, la carambola va ser una mica més complexa, i va ser fruit d’un enllaç de renúncies i canvis d’equips entre Primera, Segona i Tercera que vinculava l’Artesa de Lleida, el Nàstic de Manresa i l’Andorra B. Sigui com sigui, els quatribarrats també van poder treure partit dels seus bons resultats. En la fase d’ascens van ser els qui més van puntuar, però no se’n van poder beneficiar directament perquè els altres equips havien obtingut millors xifres durant la lliga. 

Gràcies a això, el C.F. Arbeca torna a Tercera Catalana, la divisió en què havia estat competint les últimes campanyes fins que a finals de la 2022/2023 va descendir pels continuats mals resultats. Aquesta temporada, els quatribarrats s’havien fixat l’objectiu de recuperar la categoria tot aprofitant la commemoració del centenari.