Ciclisme
- Redacció / Juneda

El 60è Trofeu Vila de Juneda augmenta els premis i la dotació pels més ràpids

L'activitat comptarà avui amb 55 ciclistes inscrits, entre els quals n'hi ha tres de l'àmbit informatiu d'aquest periòdic: el borgenc Pau Domènech i els torregrossins Damià Palafoix i Julià Pelegrí. L’inici serà a les 17 h al carrer la Font. 

El podi de l'any passat (Foto: X.M.)

Aquesta tarda a partir de les 17 h tindrà lloc el Trofeu Vila de Juneda de ciclisme, que enguany arriba a la 60a edició. La cursa urbana, amb una distància de 58 km en el clàssic circuit d’1,45 km, tornarà a tindre les llambordes del carrer la Font com un dels màxims atractius. L’activitat comptarà amb 55 ciclistes inscrits, entre els quals n’hi ha tres de l’àmbit informatiu d’aquest periòdic. 

D’una banda, s’hi podrà veure el borgenc Pau Domènech, que s’hi estrenarà amb el seu nou equip, el High Level – Gsport gallec, al qual es va incorporar a finals de la temporada passada. També hi prendran part els torregrossins Damià Palafoix i Julià Pelegrí, integrants del Club Ciclista Lleida – Desguaces Pedrós.

El Club Ciclista Colla la Pedalada de Juneda, que organitzen la prova, ha decidit augmentar el nombre de premis pels primers classificats i millorar-ne la dotació, coincidint amb l'efemèride dels 60 anys. Els cinc primers classificats absoluts cobraran 150 €, 120 €, 90 €, 50 € i 30 € respectivament. En categoria sub23, els premis seran de 50 €, 35 € i 25 € als primers tres ciclistes que creuin la meta. A més de la recompensa econòmica, els vencedors rebran una llamborda junedenca, un dels trofeus més singulars del calendari. 

Aquesta competició és l’antepenúltima del circuit de critèriums de la Federació Catalana de Ciclisme i la penúltima de la Xallenge Terres de Ponent. Ambdós calendaris clouran el dilluns de la setmana vinent al Critèrium de les Borges Blanques – Memorial Sisco Pèries, que celebrarà la segona edició.