Ciclisme
- Redacció / Juneda

El rus Ilya Savekin guanya el Trofeu Vila de Juneda, amb el borgenc Pau Domènech, segon

El pilot es va trencar de bon principi per l'esforç d'un grup capdavanter que va estirar la cursa aprofitant els esprints al carrer la Font i la cerca de les primes. Els torregrossins Julià Pelegrí i Damià Palafoix van acabar la prova 18è i 26è.

Ilya Savekin celebra la victòria al creuar la meta (Foto: X.F.)

El ciclista rus de l’equip ebrenc Controlpack, Ilya Savekin, va guanyar ahir a la tarda la 60a edició del Trofeu Vila de Juneda, després d’una cursa marcada per les escapades i en què el borgenc Pau Domènech (High Level – Gsport) va tenir gran protagonisme i es va quedar amb la mel als llavis, ja que va acabar en segona posició.

El pilot es va trencar de bon principi per l’esforç d’un grup capdavanter que va estirar la cursa aprofitant els esprints al carrer la Font i la cerca de les primes. El grup que era cap de cursa, amb quatre ciclistes també es va trencar i Domènech va liderar una estona la prova juntament amb Marc Collell (Team MP Group-Doltcini), que finalment va ser tercer. A manca de cinc voltes, però, van ser atrapats per un grup de perseguidors i la victòria es va jugar entre els nou del davant. El fort atac d’Ilya Savekin a dues voltes pel final va deixar tothom enrere i va fraccionar el grup. Malgrat els esforços de Pau Domènech per reduir la distància, va entrar a meta a 26 segons del líder. 

Domènech, escapat amb Marc Collell (Foto: X.F.)

El rus Savekin va completar sobre les llambordes de Juneda un estiu exitós, en què ja comptava amb la victòria al Trofeu Sant Jaume dels Domenys de Grans Clàssiques i amb segones posicions al Critèrium de Camarles i al Gran Premi de Ripoll, aquest últim celebrat el diumenge. 

Els torregrossins Julià Pelegrí i Damià Palafoix, ambdós del C.C. Lleida – Desguaces Pedrós, van acabar la prova en 18a i 26a posició respectivament. Enguany, el critèrium junedenc va comptar amb 55 inscrits.  

Una edició 60 amb premis més ben dotats
El Club Colla Ciclista la Pedalada havia anunciat que per celebrar l’efemèride de les 60 edicions augmentaria els premis econòmics dels tres als cinc més ràpids i també en milloraria la dotació. En total, se’ls van repartir 550 €. A més d’això, les primes del públic i d’empreses locals i garriguenques van pujar fins als 800 €. 

Espectados d’excel·lència
Com és habitual, el Trofeu Vila de Juneda va traure una gran quantitat de veïns al carrer, ja fos a la recta de meta del carrer la Font o als portals de les respectives cases. Entre els espectadors de l’arribada hi havia el borgenc Ramon Acedo, que amb 94 anys recordava haver participat en dues edicions d’aquesta cursa urbana de festa major. Va ser els anys 1966 i 1967. En una de les edicions se li va trencar el manillar quan esprintava pel carrer la Font.   

Domènch amb Ramon Acedo (Foto: X.F.)