COMARCA, Senderisme
- Redacció / Juncosa

Un centenar de caminadors en l'estrena de les rutes de les Garrigues Altes

La comunitat de municipis va organitzar una caminada a Juncosa amb la col·laboració de Boira Experience que va visitar espais singulars del terme com la vall del Curro.   

(Foto: X.F.)

La Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes i Boira Experience van presentar en societat aquest diumenge el perfil de Wikiloc amb rutes senderistes i de BTT senyalitzades en els vuit pobles que formen part de l’àmbit. Ho van fer amb una caminada al terme de Juncosa que va arrencar a la plaça Major i que va visitar racons emblemàtics del terme com l’ermita de Sant Joan, la cabana de volta d’en Blanco o la vall del Curro i la seva sèquia. 

Més d’un centenar de persones van participar en la ruta senderista, que estava parcialment senyalitzada i on els participants s’havien de guiar mitjançant l’aplicació. L’Associació de Joves de Juncosa i el Club Excursionsita Garrigues Altes van col·laborar en la senyalització i orientació dels caminadors. 

L’objectiu de la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes és dinamitzar el perfil de Wikiloc amb les rutes i anar ampliant poc a poc l’oferta de propostes en els diferents pobles i per als diferents públics.

Els últims anys, diversos pobles de la comarca han anat senyalitzant rutes senderistes i ciclistes als seus termes municipals. Un dels que més en té és Fulleda, que també ha col·laborat amb Boira Experience en el projecte Fulleda Turisme Actiu. Tarrés també en té diverses de marcades darrerament, mitjançant el Sindicat.