Tennis taula
- Redacció / Les Borges Blanques

L’ENoLI Les Borges Vall vol retrobar la victòria després d’una temporada per oblidar

L’ENoLI Les Borges Vall juga aquesta tarda, les 18 h, al Centre de Tecnificació de les Borges Blanques contra el Visit Pontevedra en la primera jornada de Superdivisió de tennis taula.

(Foto: Xavi Minguella)

L’ENoLI Les Borges Vall juga aquesta tarda, les 18 h, al Centre de Tecnificació de les Borges Blanques contra el Visit Pontevedra la primera jornada de la Superdivisió de tennis taula. És el retorn de la màxima divisió estatal després d’una temporada 2023/2024 tràgica pels interessos dels garriguencs. Recordem que el combinat va descendir, però que se’n va poder salvar.  

Any negre
La campanya va ser pèssima per als interessos de l'ENoLI Les Borges Vall. Sense Viktor Brodd ni Alberto Lillo, amb Joan Masip lesionat bona part de la temporada i amb Marc Duran amb molèsties, la que havia de ser una campanya de transició va acabar amb el descens a l'última jornada de lliga, en el partit contra l'Alacant, que també s'hi jugava la continuïtat. 

Els blaus es van salvar finalment de jugar a Divisió d'Honor per la renúncia del San Sebastián de los Reyes, un equip històric de la categoria, que no podia continuar a la màxima divisió per manca de pressupost, i que va cedir els drets federatius a l'equip garriguenc. 

El director tècnic i entrenador, José Luis Andrade, diu que aquest any volen evitar patir com el curs passat, al mateix temps que "no volem renunciar a res". En aquesta línia, Andrade recorda que van ser subcampions de la Copa del Rei contra el potent Real Cajasur Priego TM.

La plantilla continuarà encapçalada per Marc Duran, que, segons l'entrenador, "està millor". A aquest s'hi sumen Joan Masip, el jove Norbert Tauler i, com a recurs puntual, la promesa Cesc Carrera. Andrade expressa el desig de protegir-lo i no pujar-lo forçosament per no cremar-lo, però té clar que l'alinearan a Europa.

L'equip es reforçarà amb Viktor Brodd, que de bon inici tornarà a estar a l'òrbita de l'ENoLI Les Borges Vall i amb l'eslovac Lubomir Pistej. Amb aquesta aposta fa net d'unes incorporacions que no van quallar la temporada passada: el serbi Marko Jevtovic, el grec Anastasios  Riniotis i el reforç temporal del xinès Gui Chenkai. José Luis Andrade creu que "la competició s'ha posat molt dura" i que necessiten aquests reforços, a banda que "poder mantenir els jugadors catalans és molt bo".  

El Borges jugarà la Champions
La renúncia de nombrosos equips de Superdivisió i els resultats de les últimes temporades permetran als garriguencs competir en la màxima categoria europea per quart any consecutiu. La primera ronda es disputarà entre el 15 i el 17 de novembre a Suchedniów, Polònia.