- Redacció / Les Borges Blanques

Reactiven el Club Billar Borges i federen l'equip a la Lliga Catalana a tres bandes

L'entitat va canviar la junta, que ara encapçala Josep Salvany, i va incorporar un director esportiu, Albert Martínez, amb l'objectiu de tornar a dinamitzar el club i donar-li un impuls. A més, vol crear escola de billar i atreure infants i joves. 

(Foto: Club Billar Borges)

El Club Billar Borges, que ja compta amb cinquanta anys d’història, ha sortit els últims mesos de la letàrgia en què havia entrat els darrers cursos. L’entitat va canviar la junta, que ara encapçala Josep Salvany, i va incorporar un director esportiu, Albert Martínez, amb l’objectiu de tornar a dinamitzar el club i donar-li un impuls. 

Entre les primeres passes que han dut a terme ha sigut federar l’equip per competir en la modalitat de tres bandes. Ara feia uns deu anys que no hi participava. El conjunt compta amb una desena de jugadors que s’han compromés a disputar al torneig de la regularitat. Com que es reincorporen a la Lliga Catalana, ho faran en la 4a Categoria. Dels dos grups existents, ho faran en el A, juntament amb rivals com el S.B. Foment Molins D, el C.B. Sant Boi D, el C.B. Monforte E, el C.B. Banyoles C, el C.B. Llinars D, C.B. Sants E, el S.C. Coral Colon B i el C.B. Vic B. 

Albert Martínez expressa el desig de conformar un equip competitiu que els permeti situar-se “a mitja classificació”. “No volem perdre i desaprofitar la motivació” completa. Fora de la competició federada, també explica que “la voluntat és crear escola de billar, sembrar la llavor”. Així doncs, s’han posat en contacte amb l’Ajuntament local i també volen fer-ho amb les escoles, per tal d’atreure infants i joves que puguin agafar-los el relleu en el futur.

Poc a poc, el local del Club Billar Borges també està guanyant activitat, més enllà dels entrenaments dels socis, que en total són una trentena. El cap de setmana del 7 i el 8 de setembre s’hi va celebrar el Campionat de Catalunya Quadre 47/2, de primera divisió i aquest dissabte es jugarà la Prèvia Lliure de 3a Divisió del Campionat de Catalunya. 

Després de cinquanta anys, el Club Billar Borges continua colpejant amb força i una nova direcció.